Přeji si zasílat aktuální informace na uvedenou emailovou adresu:

Nevyplňovat

Pro odeslání klikněte na druhé tlačítko:

Mikrobiologie

Provádíme kvalifikované odběry vzorků k mikrobiologickým stanovením.

Provádíme komplexní konzultační činnosti v oblasti mikrobiologie včetně aplikace bioinženýrských metod.

Všechna vyšetření jsou prováděna dle platných norem a příslušné legislativy ČR i EU.

Mikrobiologické rozbory různých druhů vod

  • pitných (i teplých) a balených vod
  • bazénových, povrchových vod a užitkových vod
  • oplachových a odpadních vod
  • biologické sledování důležitých procesů při čištění odpadních vod

Průkaz a stanovení bakterií rodu Legionella nebo druhu L. pneumophila ve vodách rozvodných systémů, v klimatizačních systémech

Mikrobiologické rozbory potravin, krmiv a prostředí potravinářských provozů

Mikrobiologické vyšetření ovzduší a pracovního prostředí, výrobních prostor

  • odběr vzorků ovzduší realizujeme aeroskopem nebo sedimentační metodou,
  • metodou stěrů jsou vyšetřovány stěny, pracovní a podlahové plochy, eventuálně ochranné pomůcky a různé textilie.
  • vypracujeme návrh k eliminaci či redukci mikrobiální kontaminace, poradenská činnost

Mikrobiologická kontrola kosmetických přípravků, ověření účinnosti konzervačních složek v kosmetických přípravcích

Testování dezinfekčních (baktericidních a fungicidních) prostředků

  • stanovení účinnosti konkrétních dezinfekčních prostředků,
  • návrh na efektivní pracovní postup při dezinfekci a pomoc při výběru a aplikaci konkrétních dezinfekčních přípravků.

Mikrobiologické rozbory různých druhů slazených a neslazených nápojů

(např. limonády, džusy, sirupy apod.)                                                 

Stanovení a identifikace kvasinek a plísní                           

  • zjištění medicínsky nežádoucích kvasinek a plísní,
  • mikrobiologické vyšetření a posouzení nepříznivé kontaminace kvasinkami a plísněmi (např. u technologického procesu),
  • návrh konkrétního komplexního řešení celé situace.

Stanovení kategorií fyziologických skupin mikroorganismů v potravinářském a vodohospodářském sektoru

  • stanovení mikroorganismů rozkládajících bílkoviny, celulózu, tuky a škrob v potravinách a ve vodách

Vyšetřování antimikrobiální účinnosti různých látek, roztoků, obvazových a ochranných materiálů nebo konečných produktů

  • zjišťování účinnosti diluční metodou,
  • stanovení účinnosti plotnovou metodou na agarových půdách.

Mikrobiologická kontrola obalového materiálu pro potravinářský průmysl

Stanovení inhibičních látek (reziduí) v živočišných produktech (mléce, mléčných výrobcích a mase)

  • plotnová mikrobiologická metoda


Seznam akreditovaných zkoušek – viz platná příloha osvědčení o akreditaci.

Soubory ke stažení

Kontaktní formulář

Pro rychlejší vyřízení Vašeho dotazu, uveďte prosím telefonní číslo

Pro odeslání klikněte na druhé tlačítko:
Webové stránky vytvořil Acceler