čištění odpadních vod
testování pitné vody
Provádíme kvalifikované odběry vzorků k mikrobiologickým stanovením.
Provádíme komplexní konzultační činnosti v oblasti mikrobiologie včetně aplikace bioinženýrských metod.
Všechna vyšetření jsou prováděna dle platných norem a příslušné legislativy ČR i EU.
Mikrobiologické rozbory různých druhů vod
- pitných (i teplých) a balených vod
- bazénových, povrchových vod a užitkových vod
- oplachových a odpadních vod
- biologické sledování důležitých procesů při čištění odpadních vod
Průkaz a stanovení bakterií rodu Legionella nebo druhu L. pneumophila ve vodách rozvodných systémů, v klimatizačních systémech
Mikrobiologické rozbory potravin, krmiv a prostředí potravinářských provozů
Mikrobiologické vyšetření ovzduší a pracovního prostředí, výrobních prostor
- odběr vzorků ovzduší realizujeme aeroskopem nebo sedimentační metodou,
- metodou stěrů jsou vyšetřovány stěny, pracovní a podlahové plochy, eventuálně ochranné pomůcky a různé textilie.
- vypracujeme návrh k eliminaci či redukci mikrobiální kontaminace, poradenská činnost
Mikrobiologická kontrola kosmetických přípravků, ověření účinnosti konzervačních složek v kosmetických přípravcích
Testování dezinfekčních (baktericidních a fungicidních) prostředků
- stanovení účinnosti konkrétních dezinfekčních prostředků,
- návrh na efektivní pracovní postup při dezinfekci a pomoc při výběru a aplikaci konkrétních dezinfekčních přípravků.
Mikrobiologické rozbory různých druhů slazených a neslazených nápojů
(např. limonády, džusy, sirupy apod.)
Stanovení a identifikace kvasinek a plísní
- zjištění medicínsky nežádoucích kvasinek a plísní,
- mikrobiologické vyšetření a posouzení nepříznivé kontaminace kvasinkami a plísněmi (např. u technologického procesu),
- návrh konkrétního komplexního řešení celé situace.
Stanovení kategorií fyziologických skupin mikroorganismů v potravinářském a vodohospodářském sektoru
- stanovení mikroorganismů rozkládajících bílkoviny, celulózu, tuky a škrob v potravinách a ve vodách
Vyšetřování antimikrobiální účinnosti různých látek, roztoků, obvazových a ochranných materiálů nebo konečných produktů
- zjišťování účinnosti diluční metodou,
- stanovení účinnosti plotnovou metodou na agarových půdách.
Mikrobiologická kontrola obalového materiálu pro potravinářský průmysl
Stanovení inhibičních látek (reziduí) v živočišných produktech (mléce, mléčných výrobcích a mase)
- plotnová mikrobiologická metoda
Mikrobiologický rozbor ledu - analýza ledu
- odběry vzorků
- určení mikroorganismů
- dezinfekce zařízení
Seznam akreditovaných zkoušek – viz platná příloha osvědčení o akreditaci.
Soubory ke stažení